Opret email konto i Thunderbird

Manuel konfiguration af konto

Når du konfigurerer en mailkonto, vil Thunderbird ofte være i stand til at foretage det meste af konfigurationen automatisk. Der kan dog være tilfælde, hvor Thunderbird ikke kan konfigurere kontoen automatisk.  I så fald er du nødt til at konfigurere din konto manuelt. Det får du hjælp til i denne artikel.

For at kunne konfigurere din konto manuelt skal du bruge følgende oplysninger:

• Indgående mailserver og portnummer (fx "pop.eksempel.dk" og port 110 eller "imap.eksempel.dk" og port 143).
  • Udgående mailserver og portnummer (fx "smtp.eksempel.dk" og port 587).
  • Sikkerhedsindstillinger for forbindelse til serveren (fx "STARTTLS" eller "SSL/TLS" og om der bruges almindelig adgangskode eller krypteret adgangskode).

Herudover skal du bruge følgende oplysninger:

• Brugernavn.
  • Adgangskode.
  • Mailadresse.

Hvis du ikke har disse oplysninger, så henvend dig til AWORK Support.

Åbn dialogboksen Kontoindstillinger ved at klikke på menuen Funktioner og derefter klikke på Kontoindstillinger. Du kan se eksisterende konti i oversigten til venstre.

Klik på rullemenuen Kontohåndtering, og vælg Tilføj mailkonto.

Indtast dit navn, din mailadresse og din adgangskode, og klik på knappen Fortsæt.

Thunderbird vil nu prøve at finde de nødvendige serveroplysninger i en database over internet- og mailudbydere. Klik på knappen Manuel konfiguration for at stoppe den automatiske konfiguration og i stedet få adgang til den manuelle konfiguration.

Vælg IMAP eller POP3 i rullemenuen ud for Indgående, og udfyld så de forskellige felter med de ovennævnte oplysninger. Klik på knappen Afprøv konfigurationen for at prøve, om det virker med de indtastede oplysninger. Virker konfigurationen, så klik på knappen Opret konto.

opret-mailkonto

Konfigurer udgående server

I ovenstående dialogboks fik du konfigureret både indgående og udgående server. Men da det er muligt at benytte den samme udgående server til flere forskellige mailkonti, kan du også redigere og tilføje udgående servere for sig selv.

I dialogboksen Kontoindstillinger finder du til venstre en oversigt over dine konti. Markér punktet Udgående server (SMTP) nederst i kontooversigten. Til højre vises eksisterende udgående servere. Du kan redigere en server ved at markere den og klikke på knappen Rediger, eller du kan tilføje en ny udgående server ved at klikke på knappen Tilføj. I begge tilfælde får du åbnet dialogboksen SMTP-server. Indtast de relevante oplysninger, og afslut ved at klikke på knappen OK.

Nedenstående billede viser en typisk konfiguration, hvor GMail bruges som udgående server.

konfigurer-smtp-server

Vil du benytte en bestemt udgående server til alle dine konti, så marker den på oversigten over udgående servere, og klik på knappen Vælg som standard.

• 10-Jan-2018
  • 246 Views